Ugrás a tartalomra

Vásárolj most, fizess 3 részletben a Klarnával

Nápolyi stílusú pizza

Nápolyi stílusú pizza

Ninja Test Kitchen
Előkészítés: 35 perc
Elkészítés: 3 perc
2 adag

TIPP: Ahhoz, hogy a tészta könnyen megmunkálható legyen, néhány órán át szobahőmérsékleten hagyjuk kint, vagy amíg eléggé formálható lesz ahhoz, hogy nyújtható legyen.

TIPP: Ha Ninja pizzalapátot használsz, liszt hozzáadása a lapátra szintén segít megelőzni a ragadást, amikor a tésztát áthelyezed a pizzakőre.

TIPP: Házi készítésű tészta esetén ajánljuk az Artizán Pizzatészta receptünk használatát.

Hozzávalók

225g előre elkészített nyers pizzatészta, szobahőmérsékleten

56g marinara vagy pizzaszósz

115g szeletelt mozzarella sajt, leitatva a felesleges nedvesség eltávolításához

Friss bazsalikomlevelek, díszítéshez

Elkészítés

1. lépés
Helyezd az Alsó Kiegészítő Keretet az eszköz aljára, majd tedd rá a Pizzakövet.

2. lépés
Fordítsd a bal oldali gombot a PIZZA program kiválasztására, majd a jobb oldali gombbal válaszd ki a NEAPOLITAN beállítást, és állítsd az időt 3 percre. Válaszd ki az INDÍTÁS/MEGÁLLÍTÁS gombot az előmelegítés megkezdéséhez (az előmelegítés kb. 25 percet vesz igénybe).

3. lépés
Egy enyhén lisztezett felületen nyújtsd és formázd a tésztát kézzel egy kb. 25 cm átmérőjű, kb. 3 mm vastag kör alakra.

4. lépés
Egyenletesen kend meg a tésztát pizzaszósszal, úgy, hogy egy kb. 1 cm-es peremet hagyj szabadon a szélén. Majd helyezd el rajta egyenletesen a szeletelt mozzarellát.

5. lépés
Amikor az eszköz előmelegített állapotban van, és az ADD FOOD (HELYEZD BE AZ ÉTELT) és PRS STRT (NYOMD MEG AZ INDÍTÁS GOMBOT) kiírás megjelenik, nyisd ki az ajtót, csúsztasd egy lisztezett pizzalapát segítségével a pizzát a forró kőre, majd zárd be az ajtót, válaszd az INDÍTÁS/MEGÁLLÍTÁS gombot, és süsd 3 percig.

6. lépés
Amikor a sütés befejeződött, nyisd ki az ajtót és emeld ki a pizzát a lapáttal. Hagyd pihenni 5 percig, mielőtt felszeleteled és tálalod. Díszítsd friss bazsalikommal.