Ugrás a tartalomra

Vásárolj most, fizess 3 részletben a Klarnával

Mexikói tépett sertéshúsos taco – Pork Carnitas Tacos – WOODFIRE

Mexikói tépett sertéshúsos taco – Pork Carnitas Tacos – WOODFIRE

Ninja Test Kitchen
Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 3 óra 35 perc
8 adag

Hozzávalók

1 teáskanál durva szemű só

½ teáskanál őrölt fekete bors

2 teáskanál szárított oregánó

1 teáskanál őrölt kömény

½ teáskanál chili por

1 evőkanál repceolaj

1360–1810 g csont nélküli sertéskaraj

2 közepes hagyma, durvára vágva

240 g narancslé

455 g salsa verde (zöld szósz)

A tálaláshoz:

12–16 tortilla

Reszelt sajt

Friss Pico de Gallo

Friss koriander

Tejföl

Elkészítés

1. lépés
Helyezd be az Accessory Frame keretet a készülék alsó szintjére. A bal oldali tárcsával válaszd ki a SPECIALTY ROAST programot. Állítsd be az 1. SZAKASZ hőmérsékletét 600°F (316°C), időtartamát pedig 10 percre. Nyomd meg a jobb oldali tárcsát, hogy átválts a 2. SZAKASZRA, itt állítsd a hőmérsékletet 300°F (149°C)-ra, és az időt 2 óra 45 percre. Nyomd meg a START/STOP gombot a melegítés indításához (kb. 25 percig tart).

2. lépés
Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, oregánót, köményt, chiliport és olajat, hogy egy fűszerpasztát kapj. Helyezd a sertéskarajt a Pro-Heat serpenyőre, és kend be a tetejét a fűszerkeverékkel.

3. lépés
Ha a készülék előmelegítése kész, és a kijelzőn megjelenik az ADD FOOD / PRS STRT, nyisd ki az ajtót, helyezd be a serpenyőt, majd zárd vissza az ajtót, és indítsd el a sütést a START/STOP gombbal.

4. lépés
10 perc elteltével, amikor a 2. szakasz indul, nyisd ki az ajtót, és vedd ki a serpenyőt egy hőálló felületre. Tedd át a sertéshúst egy kb. 2,5 literes sütőtálba.

5. lépés
Szórd köré a durvára vágott hagymát, majd öntsd rá a narancslevet és a salsa verde szószt. Villával óvatosan keverd össze a hozzávalókat, fedd le alufóliával, és tedd vissza a sütőbe. Zárd az ajtót, és hagyd tovább sülni.

6. lépés
A sütés akkor van kész, amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 190–195°F (88–90°C)-ot, és a hús könnyedén szétválasztható. (Ennél alacsonyabb hőmérsékleten a hús nem lesz elég puha a tépkedéshez.)

7. lépés
Vedd ki az edényt a sütőből, és hagyd pihenni 10 percig. Ezután két villával tépkedd szálakra a húst, és keverd össze a szafttal.

8. lépés
Tálald a Pork Carnitas-t lisztes tortillákba töltve, friss Pico de Gallo-val, korianderrel, tejföllel és reszelt sajttal.