Egy közepes lábasban, alacsony hőfokon melegítsd fel a tejszínt, a tejet és a fahéjat. Időnként kevergesd spatulával, amíg a keverék éppen csak gyöngyözni kezd.
Egy nagy tálban verd fel a cukrot és a tojássárgájákat, amíg a keverék világos színű nem lesz.
Folyamatos keverés mellett öntsd a tejkeverék egynegyedét a tojásos keverékhez. Ha elkeveredett, add hozzá a maradék tejkeveréket is, majd verd fel újra.
Öntsd vissza a gelato alapot a lábasba, és alacsony hőfokon főzd 6–8 percig, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék bevonja a kanál hátát, és a tejszín sűrűségéhez hasonló állagú lesz, vagy amíg a hőmérséklete eléri a 74–79 °C-ot.
Vedd le a lábast a tűzről, és egy szűrőn keresztül öntsd a masszát a tartályba. A tartályt állítsd jeges fürdőbe hűlni. Miután kihűlt, tedd rá a fedelét, és fagyaszd 24 órán át.
Vedd ki a tartályt a fagyasztóból, távolítsd el a fedelét, majd helyezd a tartályt a külső tálba. Tedd be a keverőlapátot a külső tál fedelébe, majd rögzítsd a fedélegységet a külső tálra. Helyezd az egységet a motoralapra, és a fogantyút jobbra elfordítva emeld fel a platformot, majd rögzítsd.
Válaszd ki a GELATO programot.
A feldolgozás befejezése után vedd ki a fagylaltot a tartályból, és azonnal tálald.