Ugrás a tartalomra

Vásárolj most, fizess 3 részletben a Klarnával

A december 18. 12:00-ig leadott rendelések karácsony előtt megérkeznek - A Westendben lévő SharkNinja üzletünk december 24. 14:00-ig várja a vásárlókat!
Fahéjas Gelato - CREAMI

Fahéjas Gelato - CREAMI

Ninja Test Kitchen
Előkészítés: 5 perc
Elkészítés: 20 perc
4 adag

Tippek

A legjobb eredmény érdekében ne helyettesítsd az alapanyagokat!

Hozzávalók

  • 225 ml habtejszín
  • 225 ml tej
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 90 g porcukor
  • 3 tojássárgája

  • Közepes méretű lábas
  • Szilikon spatula
  • Nagy tál
  • Habverő
  • Hőmérő
  • Finom szűrő

Elkészítés

Egy közepes lábasban, alacsony hőfokon melegítsd fel a tejszínt, a tejet és a fahéjat. Időnként kevergesd spatulával, amíg a keverék éppen csak gyöngyözni kezd.

Egy nagy tálban verd fel a cukrot és a tojássárgájákat, amíg a keverék világos színű nem lesz.

Folyamatos keverés mellett öntsd a tejkeverék egynegyedét a tojásos keverékhez. Ha elkeveredett, add hozzá a maradék tejkeveréket is, majd verd fel újra.

Öntsd vissza a gelato alapot a lábasba, és alacsony hőfokon főzd 6–8 percig, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék bevonja a kanál hátát, és a tejszín sűrűségéhez hasonló állagú lesz, vagy amíg a hőmérséklete eléri a 74–79 °C-ot.

Vedd le a lábast a tűzről, és egy szűrőn keresztül öntsd a masszát a tartályba. A tartályt állítsd jeges fürdőbe hűlni. Miután kihűlt, tedd rá a fedelét, és fagyaszd 24 órán át.

Vedd ki a tartályt a fagyasztóból, távolítsd el a fedelét, majd helyezd a tartályt a külső tálba. Tedd be a keverőlapátot a külső tál fedelébe, majd rögzítsd a fedélegységet a külső tálra. Helyezd az egységet a motoralapra, és a fogantyút jobbra elfordítva emeld fel a platformot, majd rögzítsd.

Válaszd ki a GELATO programot.

A feldolgozás befejezése után vedd ki a fagylaltot a tartályból, és azonnal tálald.