Ugrás a tartalomra

Vásárolj most, fizess 3 részletben a Klarnával

Csokoládé fagylalt – CREAMi

Csokoládé fagylalt – CREAMi

Ninja Test Kitchen
Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 24 óra és 15 perc
4 adag

Ki ne szeretné a csokoládéfagyit? Amikor valami édesre és krémesre vágysz, szinte biztos, hogy a tökéletes csokifagyi receptet keresed – de akármelyik recept nem megfelelő. Hiszen az emberek azért szeretik a házi csokoládéfagyit, mert azt a selymes, bársonyos ízt keresik, amit csak egy jól bevált recept tud nyújtani.

TIPP: Dobd fel a csokoládéfagyidat ehető kekszdarabokkal és mini csokipehellyel – garantáltan mókásabb lesz az élmény!

TEJMENTES VERZIÓ: Használj vegán krémsajtot a krémsajt helyett, cukrozatlan kókuszkrémet a tejszín helyett, és cukrozatlan zabtejet a teljes tej helyett. A kókuszkrémet keverd simára, majd add hozzá a többi hozzávalót.

Hozzávalók

1 evőkanál krémsajt, szobahőmérsékleten

2 evőkanál kakaópor

60 g kristálycukor

1 teáskanál vanília kivonat

173 ml habtejszín (min. 30%-os zsírtartalom)

240 ml tej

Elkészítés

1. lépés
Egy nagyobb, mikrózható tálba tedd a krémsajtot, majd melegítsd 10 másodpercig a mikróban. Add hozzá a kakaóport, a cukrot és a vaníliakivonatot. Kézi habverővel vagy spatulával keverd el, amíg a keverék krémes, “máz” állagú nem lesz (kb. 60 másodperc).

2. lépés
Fokozatosan keverd hozzá a habtejszínt és a tejet, amíg teljesen el nem elegyedik, és a cukor fel nem oldódik.

3. lépés
Öntsd a keveréket egy üres CREAMi™ Pint edénybe. Tedd rá a tárolófedőt, és fagyaszd le legalább 24 órára.

4. lépés
Vedd ki a Pintet a fagyasztóból, és távolítsd el a fedelét. Helyezd a Pintet az külső edénybe, rögzítsd a Creamerizer™ Paddle keverőt a fedélre, majd zárd rá a fedelet az edényre. Helyezd az összeállított edényt a motoros alapra, és fordítsd jobbra a kart, hogy felemelkedjen és rögzüljön a helyén.

5. lépés
Válaszd ki az ICE CREAM programot.

6. lépés
A program befejezése után adhatsz hozzá extra feltéteket (mix-in), vagy azonnal tálalhatod a fagyit.