Ugrás a tartalomra

Vásárolj most, fizess 3 részletben a Klarnával

Artizán pizzatészta

Artizán pizzatészta

Ninja Test Kitchen
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 1 óra
8 adag

Ez a tészta a legjobb nápolyi stílusú pizzákhoz.

Hozzávalók

500g 00 liszt (pizza liszt)

3g aktív szárazélesztő

10g

300ml langyos víz (30-40 °C)

Elkészítés

1. lépés
Egy nagy tálba tedd a sót és a vizet, majd keverd össze, amíg a só feloldódik. Ezután add hozzá a liszt körülbelül 20%-át, és keverd össze egy villával. Add hozzá az élesztőt és a maradék liszt körülbelül 80%-át, majd folytasd a keverést villával.

2. lépés
Amikor a keverék kezd összeállni, helyezd enyhén lisztezett munkafelületre, és gyúrd bele a maradék lisztet, kb. 5-10 percig. A tésztának simának kell lennie.

3. lépés
Tedd a tésztát egy tiszta tálba, fedd le egy tiszta konyharuhával, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni 1 órát.

4. lépés
Amikor a tészta megkelt, oszd fel 3-4 egyenlő részre, kb. 220-240 g-os (kb. 8 unciás) gombócokra.

5. lépés
Ha azonnal felhasználod, győződj meg róla, hogy a tészta szobahőmérsékletű. Ellenkező esetben tedd a tésztagombócokat egy légmentesen zárható edénybe vagy visszazárható tasakba, és tedd a hűtőbe 24 órára.