Ugrás a tartalomra

Vásárolj most, fizess 3 részletben a Klarnával

A december 18. 12:00-ig leadott rendelések karácsony előtt megérkeznek - A Westendben lévő SharkNinja üzletünk december 24. 14:00-ig várja a vásárlókat!
Angol karácsonyi puding - FOODIE

Angol karácsonyi puding - FOODIE

Ninja Test Kitchen
Előkészítés: 30 perc
Elkészítés: 70 perc
1 adag

Tipp: Ez a puding előre is elkészíthető és érlelhető. Ügyelj arra, hogy a puding teteje száraz legyen. Csomagold be fóliába, és tárold hűvös, száraz helyen.

Hozzávalók

  • 200 g szultána mazsola
  • 200 g mazsola
  • 100 g ribizli (aszalt)
  • 3 evőkanál brandy vagy portói
  • 1 narancs leve és finomra reszelt héja
  • 100 g önkelő liszt (alternatíva 100g fehér liszt + 1 teáskanál sütőpor)
  • 1 teáskanál vegyes karácsonyi fűszerkeverék
  • 75 g fehér zsemlemorzsa
  • 1 kis alma, meghámozva, kimagozva, durvára vágva
  • 100 g barna cukor
  • 75 g vegetáriánus faggyú (suet)
  • 50 g egész, hámozott mandula, durvára vágva
  • 2 tojás, felverve
  • 2 evőkanál tej
  • Tálaláshoz: brandy vaj

Elkészítés

A szárított gyümölcsöket tedd egy nagy tálba, keverd össze a brandyvel vagy a portóival, valamint a narancslével és -héjjal. Ha lehetséges, fedd le, és hagyd állni egy éjszakán át.

Szitáld a lisztet és a fűszerkeveréket a tálba, majd add hozzá az összes többi hozzávalót, és alaposan keverd össze.

Kenj ki egy 1 literes pudingformát, és az aljába helyezz egy kis kör alakú sütőpapírt. Kanalazd bele a masszát, majd a tetejére is tegyél egy sütőpapír-kört.

Fedd le egy akkora alufóliával, hogy az túllógjon a forma szélén, középen hajts egy ráncot a tágulás miatt. Kösd át madzaggal.

Önts 1,5 liter vizet a főzőedénybe. Helyezd a pudingot a főző- és ropogós kosárba. Zárd le a fedelet, a csúszkát állítsd balra, és győződj meg róla, hogy a nyomásszelep SEAL (zárt) állásban van. Válaszd ki a PRESSURE funkciót, majd állítsd HIGH fokozatra.

Állítsd be az időt 70 percre, majd nyomd meg a START/STOP gombot a főzés elindításához (a készülék kb. 17 percig építi fel a nyomást a tényleges főzés előtt).

A nyomás alatti főzés befejezése után a készülék természetesen hűl le. Csak akkor nyisd ki óvatosan a fedelet, amikor a nyomás teljesen leeresztett.

Brandy vajjal tálald.